motifli dantel örneği, motifli vitrin dantel modeli

2010-10-31 00:42:00

Yapılısı: İnce dantel ipi ile 22 numara tığla örülür. Motif motif örülüp birbirine eklenerek yapılır. Her motif orta kısmından 7 zincirle bir halka örülerek başlanır. Sonra bu halka içine aralarında 3 zincir olan 6 tane kutucuk örülür. Bu kutucuklar içine 4 zincirle çıkılıp 5 dolgu örüp 4 zincirle inilen yapraklar örülür. Daha sonra bu yaprakların arka kısımlarından 8 zincirle geçilerek köprüler kurulur. Her bir köprünün içine 10 tane dolamadan batılan sıkıyne örülür. 3 sıra bu sıkıyne aynı şekilde dönülür. Daha sonra 10 zincir örüp üzerine 8 tane dolamadan batılan sıkıyne örülür. Sonraki sırada bu sıkıyneler bir tarafından aynı yere 2 kez batarak artırılıp diğer tarafından bir tanesi atlanarak azaltılır. Böylece baklava şeklinde yaprak oluşturulur. 6 sıra ördükten sonra 10 zincirle alt kısma inilir ve tekrar bu zincir üzerine sıkıyneler örerek diğer yaprak başlanır. Bu şekilde 12 tane baklava şeklindeki yaprak yapılır. Yeri geldikçe bu yaprakların uç kısımlarından motifler birbirine eklenir. Orta kısımlarına motifi başlarken yaptığımız 6 yapraklı çiçek örülüp eklenir. Vitrin peçetesi ve salon örtüsü olarak kullanabileceğimiz motifli dantel örneği çeyiz içinde yapılabilecek şık ve ağır bir örnektir.

552
0
0